sebasenmo.reismee.nl

Quito!

Hallo beste mensen,

Na een geweldige lange dag in vliegtuigen en op vliegvelden zijn we op 4 augustus om 10 uur ´s avonds aangekomen in Quito. Meteen de taxi in en naar het hostel gegaan. Lekker gedoucht en geslapen en de volgende dag geen last van een jetlag of de hoogte (Quito ligt op 2800m hoogte). Heerlijk ontbeten en daarna met de lokale bus naar het oude centrum! Lekker rondgeslenterd en de oude gebouwen aanschouwd. Via 2 mooie groene parken terug gelopen naar het hostel en daar toch knalhard in slaap gevallen om vervolgens om 8 uur gaar wakker te worden. Even een snelle hap gedaan en toen weer lekker naar bed!

De volgende ochtend op tijd weer op en heerlijk genoten van het ontbijt in het zonnetje! Het is hier zo´n graad of 20, zonnig en ook bewolkt, prima dus. Het plan voor vandaag is een bezoekje te brengen aan La Virgen de Quito, een enorm beeld van een Engel, die hoog boven de stad uitsteekt. Met de taxi rijden we omhoog en hebben boven een geweldig uitzicht over de stad. Quito is eigenlijk een hele lange stad, gebouwd tussen bergen en vulkanen in. Er zijn een viertal hoofdwegen die redelijk parallel lopen, zodat de stad snel ¨te snappen´ is. We blijven een poosje boven en genieten van de view en de zon en gaan daarna weer naar het oude centrum van Quito. We nemen onze eerste almuerzos (een van te voren bepaalde lunch, bestaande uit soep en een warme maaltijd) voor een dollar of 3. Na de lunch lopen we terug naar ons hostel en doen meteen wat boodschappen voor de avond, zelf koken dus in de gemeenschappelijke keuken. Thuis (dat is dus het hostel) doen we een potje 4 op een rij (echt een eeuwigheid geleden) en Sebas mag zich de winnaar noemen. Sebas maakt lekkere pastasalade en daarna: lekker maffen!

Zaterdag 8 augustus vertrekken we al vroeg, want we gaan naar Otavalo, een stad in de Andes waar een enorme zaterdagmarkt is. Na enig geharrewar met het vervoer stappen we uiteindelijk in ¨El Trole¨ de tram van Quito. We geven hem al snel de naam: de Trol. Met de bus vertrekken we dan eindelijk naar Otavalo en rond de middag zijn we er. Er is inderdaad een enorme markt met voedsel, eetbarretjes voor de marktkooplui, varkens, mutsen met flapjes, poncho´s (het marktplein heet dan ook plaza del ponchos), hangmatten, schommelstoelen voor in de tuin aan een boomtak, sjaals, wollen dekens van echte lamawol and so on . En echt in alle kleuren en maten. Veel marktkooplui (met name de dames) gaan nog gekleed in traditionele kleding en de Ecuadoriaanse mensen hebben echt van die bolle, rode toeten. Ook wij kunnen het niet weerstaan om de mutsen met flapjes en wat andere dingen te kopen en voldaan reizen we met de bus weer terug terwijl we genieten van een prachtig uitzicht over de Andes.

Morgen vertrekken we naar Bosque Nublado Santa Lucia, waar we de komende drie weken onze handen uit de mouwen gaan steken. We zijn heel benieuwd wat ons dat gaat brengen! In het park is weinig tot geen internet acces, dus voorlopig zijn we uit de lucht!

XXX

Sebastiaan en Monique

Marie-José Brans

hallo Monique en Sebastiaan,
dank voor jullie uitgebreide reisverslag van de eerste dagen in Z-Amerika.
Geweldig, ik heb genoten en ik probeerde me er ook een beeld bij te vormen.
Lekker verder genieten en niet teveel mutsen met flappen kopen want dan heb je straks wel heeeeeeeeeeel veel bagage en wè doeder tog meej.
Lievegroet van de buurvrouw van Sebastiaan zijn ouders.

Marjon Falkenburg

Hallo Sebas en Monique,
Wat fijn om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen en wat leuk om jullie verslag te lezen.
En wat een leuke foto`s, ik ga jullie zeker blijven volgen en wens jullie heel veel plezier met alles wat jullie nog mee gaan maken en gaan zien.
Pas goed op elkaar !

xx Marjon

Merijn, Maaike en Isa

Hallo levensgenieters,

Leuk om van jullie om iets van jullie te lezen. Veel aan jullie gedacht, want daar hadden we ook veel tijd voor omdat de gehele familie met ziekteverschijnselen al ruim een week onder de pannen was/is.
Goed dat jullie meteen een grote engel bezoeken aan het begin van jullie reis, dan zit de rest wel snor.

Veel liefs van ons

Mario en Ine

Hoi Lieverds,we zien nu al dat jullie aan `t genieten zijn.good for you!
Wat een kleurrijke markt daar he , gezellig hoor.
Hebben ze breipatronen van die muts met flapjes???
Als je die straten moet beklimmen met zo`n muts op,breekt algauw het zweet je uit.
Wat een hoogtes.
Veel werkplezier in het park, en dikke zoenen van ons.

jan en bernadette

Hoi hoi,

Wat een leuke verhalen en prachtige foto's. Jullie zijn echt aan het genieten. Het straalt er vanaf. En natuurlijk fijn te horen dat jullie goed zijn aangekomen.
Wij wensen jullie heel veel succes met het werken de komende 3 weken

Dikke kus

Sandrie, Richard & Elin

Ha wereldreizigers! Wat een foto's al, het ziet eruit dat jullie het erg naar jullie zin hebben. Veel plezier en werkze de komende weken! Wij nu druk met inpakken, overmorgen 3 weken Frankrijk (verschil moet er zijn...)
Liefs

Kelly Smulders

Hey Sebas en Mo,

Fijn dat jullie goed aangekomen zijn! Nu lekker genieten van de fantastiche maanden die jullie tegemoet gaan komen.
Hier ook goed nieuws onze kleine Brody is op 08-08-2010 geboren.
Heel veel succes en ik ben benieuwd naar de verhalen.

Groetjes Kelly

Dorita de Bekker

Hallo Sebas en Moniek
Terug van onze trektocht met camper en veel aan jullie gedacht. Met name de dag van vertrek.
Ik ga alles volgen. Super dat jullie goed zijn aangekomen en jullie stralen. Dus dat gaat goed!! Ben heel benieuwd naar jullie werkervaring. Take care! Liefs Piet en Dorita

Antje

Ha Sebastiaan en Monique,

Leuk om jullie eerste verslag te lezen en foto's te bekijken! Ik ga jullie zeker volgen, ben al weer benieuwd naar jullie volgende avontuur.
Geniet er lekker van!

Groetjes Antje

Amy

Hoi Sebas en Monique,

Geniet ervan samen. Het ziet er geweldig uit.

Liefs, Amy

Raymond, Monique, Tijn en Cas

Hoi Hoi! Leuk om te volgen waar jullie uit hangen en wat jullie meemaken! Wij zijn ondertussen weer terug van vakantie (die van ons was helaas wat korter dan die van jullie...) en hebben het ook echt super gehad! Maandag mogen we weer aan het werk dus we genieten nog even van onze laatste vrije dagen. We zijn erg benieuwd hoe jullie het werken hebben ervaren en hopen dat jullie weer snel Internet hebben.

Heel veel knuffels en liefs van Raymond, Monique, Tijn en Cas

ria

hallo harde werkers
ook ik vind het erg leuk om jullie te volgen daar in verwegistan.
wij zitten hier weer in ons oude patroon gewoon keiiiihard werken dus.
het is hier ondertussen herfst geworden maar daar kunnen jullie lekker niet mee zitten.
groetjes Ria

Nancy

Hallo!

Leuk jullie verhalen te lezen, klinkt allemaal heel erg leuk!
Goed om te zien dat perdjuh 12 ook aan de andere kant van de wereld 'n balletje trapt ;)

Groetjes uit 'n regenachtig Drunen!
liefs Nancy

ria

he sebas ik zie wel dat jullie zeer bekwame stratenmakers zijn misschien dat jullie volgende project de st.lambertusstraat in cromvoirt kan zijn .
je begint klein maar weet niet waar het eindigd he!
leuke foto,s !!
je eerste maand zit er al weer op ik wens jullie het allerbeste en de groeten van Ria.

antoon dini

hoi jullie twee daar leuk om al die verhalen te lezen maar een vraagje had jij echt blaren op je handen van het werken sebas?wij hebben er een kleinzoon bij siem. nog heel veel plezier we hopen gauw weer wat te lezen groetjes

Ester Albers

Ha vakantiegangers,

Wat zien de foto's er fantastisch uit!
Prachtig om alles te zien & te lezen. Geniet ervan!

Groetjes Ester

Jan en Carla

Hallo Mo en Bas,
wat gaaf allemaal, we lezen met open mond jullie reisverhalen en genieten enorm van alle foto’s! Wat moet het heerlijk zijn al dit moois zelf te mogen zien en beleven.
We maken ons wel een beetje zorgen hoe het straks in januari voor jullie hier moet zijn, gelukkig heeft Nederland jullie familie en vrienden anders zou je je hier helemaal niet meer thuis voelen.
Geniet er maar lekker van het gaat allemaal al zo snel.
Groetjes Jan en Carla